Vad behöver du för att må bra under en helg med en massa önskemål från olika håll?

Om du är en person som behöver vara för dig själv en stund varje dag för att orka umgås, se då till att du får det varje dag även om det är Jul. Berätta för din familj, dina släktingar att du behöver en kvart för dig själv där du går ut och går, vilar eller läser en bok. Om de känner till dina behov blir det inte konstigt att du drar dig undan.

Är du däremot den som älskar att umgås hela tiden då är det du som behöver förstå släktingen som önskar egen tid en stund varje dag. Det handlar inte om att de inte vill umgås med dig utan det är ett behov hos den personen för att kunna må bra i umgänget.

Om du inte har någon stor och bullrig släkt att umgås med men önskar känna tillhörighet, då har du en viktigt roll i att bidra med att sprida lugn och positivitet. Det kan du göra genom att dela med dig av vänliga ord och fina handlingar både genom din blotta närvaro tex i affären, på trottoaren eller i sociala medier.

Luft – kom ihåg att planera in luft i Julprogrammet, det kommer att ta tid att transportera sig mellan olika släktingar & platser, stressa inte, andas!

Önskar dig en riktigt Epic Jul!

Sophie