Pratar ni om kopplingen arbetsmiljö, medarbetarnöjdhet/Index och företagets aktiekurs/resultat? Vet du om att det genomsnittliga produktionsbortfallet på en anställd som upplever arbetsmiljöproblem är 30-40%?

Tillkommer det hälsoproblem så ser det ännu sämre ut! Återigen, har ni de här KPI’erna med er på lednings- & styrelsemötena på din arbetsplats? Chefer och ledare mår allt sämre på våra arbetsplatser, en ökning med 50% på kort tid. Hur ska en chef som mår dåligt orka ta tag i allt som behövs? Hur ser er strategi ut här, löser ni problemet eller byter ni ut chefen? Vet ni varför era medarbetare och ledare upplever arbetsmiljö- och hälsoproblem? Är det eget ansvar att må bra eller har ni tagit tag i frågan?

Det var många frågor i en text:) men jag tror att det är allt för många arbetsplatser som inte har tänkt igenom det här ännu. Man kör huvudet i sanden och kör på. Du som är VD, ägare eller styrelseledamot har ansvaret, makten och förhoppningsvis helikopterperspektivet och därmed möjlighet att agera.

Låt dig inte luras av låga sjukskrivningstal, utmattning föregås inte av korttidsfrånvaro, det säger pang! Det är hög tid att börja agera nu!

Vad är ditt nästa steg?