Holistisk hälsa, även kallad helhetshälsa, är när helheten är större än delarna. För att förklara det närmare kan man jämföra med ingredienserna till en maträtt där den färdiga måltiden ger en större kulinarisk upplevelse än att äta råvarorna var för sig.

Valet av holistisk hälsa som filosofi har för mig vuxit fram genom åren som en naturlig process då jag i mitt arbete och i min omgivning fått det bekräftat att vi inte kan bortse från vissa delar för att endast fokusera på några utvalda. Ett klassiskt exempel är elitidrottaren som tränar och tränar men får inte önskat resultat.

Hur tar du hand om dig själv

Då är det ofta så att det är flera bitar i livet i övrigt som är i obalans, samma sak gäller oss andra som inte elitsatsar.
Om vi exempelvis inte äter ordentligt, sover dåligt och dricker för lite vatten, ja då når vi inte dit vi vill för allt hänger ihop.
Det är svårt att nå önskat resultat när energin är låg.

Under min utbildning till Holistic Lifestyle Coach fick jag många av mina tankar om hälsa bekräftade och dessutom en hel verktygslåda av ny kunskap för att kunna ge bra rådgivning.

Åtta element i det holistiska hjulet

De åtta element som jag har byggt mitt holistiska hjul på är;
andning, sömn, kost, vätska/hydration, fysisk hälsa, mental hälsa, relationer, karriär/företagande.

Det kanske låter mycket vid en första anblick men det är de här bitarna som skapar balans i livet och arbetar man löpande över året med sig själv så ger det bestående resultat. Genom att ta små steg inom varje ämne gör man lätt stora framsteg, jag får det bevisat gång på gång.

Min ambition är att Du ska kunna skapa ditt egna storslagna liv, där du lever i ditt bästa jag!

Prenumererar du på Epic Lifestyle News?

Få inspiration, tips och idéer till ditt egna storslagna liv.

Prenumerera nu
Åtta element i det holistiska hjulet

(klicka på bilden för att förstora)