Alla berörs av Covid19 med allt vad det innebär, vissa mer, andra mindre men vi är i detta tillsammans!

Oavsett hur din vardag såg ut innan, vilket endast är för några veckor sedan, så kan jag vara säker på att du har varit ”tvungen” att göra en hel del förändringar på kort tid. Många har säkerligen infört fler nya rutiner på en månad än total sett under de senaste åren.

Digitalomställning

Om du driver eget företag och kanske har tappat hela omsättningen eller nära därpå upplever du antagligen både en ekonomisk stress och en stress i att lära dig nya tekniker, nya arbetssätt. Om du inte innan har tänkt på hur du kan lyfta delar av eller hela din verksamhet online så känns steget antagligen stort att nu göra det under press dessutom.

Eftersom det digitala har varit en del av min vardag och arbetsmetod de senaste åren så blev det ingen omställning för mig i arbetssätt. Det som har blivit en förflyttning är att jag idag även får många uppdrag med att utbilda och stötta företag, kommuner och organisationer i hur de kan arbeta digitalt baserat på deras behov. Här har jag fått en möjlighet att använda de kunskaper som jag har lärt mig under åren samt att jag nu kan stötta så att fler företag kan fortsätta med sin verksamhet i vår nya verklighet. Så roligt och tacksamt att se hur de företag jag hjälper lanserar nya tjänster och kan fortsätta att göra det de är bäst på men på ett nytt sätt.

Hälsa & Stresshantering

Hur tar du hand om dig själv i det som sker både inom dig och runt om kring dig?

Många familjer är nu hemma tillsammans hela dagarna, barnen ska underhållas och kanske ha distansutbildning medan föräldrarna försöker arbeta och/eller driva sina företag på distans. Även om vi älskar våra familjemedlemmar så är de flesta inte vana vid att umgås 24/7 och det kan tära på relationerna.

Lever vi i ensamhushåll är det tvärtom fler kontakter med vänner och familj som vi behöver, då kan man tex använda Facetime med någon vän när man äter så att får man sällskap eller passa på och ringa lite oftare eller gå på promenad med lämpligt fysiskt avstånd.

Var och en mår bäst av att hitta sitt sätt för att få vardagen att fungera men att exempelvis hålla på tider och rutiner är en hygienfaktor. Visst är det mysigt att få in lite helgkänsla i det som är nu men det kan inte vara lördag hela veckan, det mår ingen bra av i längden.

För att må bra både fysiskt och mentalt så skiljer sig inte råden åt nu, det är som alltid;
motion, frisk luft och hälsosam mat som är grunden i kombination med god sömn och trygga relationer. Försök att skapa rutiner där du får in motion och promenader där förhoppningsvis solen tittar fram också.

Stressrelaterade sjukdomar har länge varit ett stort problem på arbetsplatser och i samhället och nu ökar det ännu mer dessvärre. Sedan ett par år arbetar jag med ett digitalt stresshanterings program baserat på ACT, framtaget av Papilly och forskare på KI. Det digitala programmet i kombination med coaching träffar med mig via länk eller telefon är ett kraftfullt sätt att hitta sitt sätt för att hantera de situationer som dyker upp i livet.

Att kunna bistå med de här metoderna och verktygen samt att se vilka fina resultat som skapas av det är något som inspirerar mig att fortsätta arbeta med helhetshälsa och hälsoekonomi.

Hör gärna av dig med frågor och funderingar.

Sophie