Har du en hållbar livsstil? Hållbarhets frågan är helt relevant när det kommer till husbyggande, företagsbyggande osv men hur ofta tänker du på hur hållbar din livsstil är.

Hållbar livsstil – Nu syftar jag inte bara på den miljömässiga aspekten av hållbarhet även om den ingår, det jag tänker på är om din livsstil orkar med stora förändringar. Ibland behöver vi chansa och slänga oss ut i det okända, det är jag den första att skriva under på. För att kunna göra det svanhoppet är det dock bra att tänka igenom hur hållbart vårt liv i övrigt är. Exempelvis, du vill starta eget företag och det är något du drömt om länge samtidigt som ni bygger om huset för hela sparkapitalet, har småbarn och gärna vill vara lediga länge på sommaren. Där har vi en ekvation, som kan vara väldigt ansträngande att få ihop både ekonomiskt och relations mässigt. Kan du lösa det genom att gå ner i arbetstid är det ett av många sätt att närma sig drömmen.

Välja bort och prioritera

När man gör en satsning för att nå sitt mål tex en hållbar livsstil behöver man eventuellt välja bort saker som varit naturliga i livet innan. Det kan handla om att tiden, orken eller pengarna inte räcker till allt det som man tidigare varit van med. Om du satsar på din träning eller på att anlägga en fantastisk trädgård eller läser en distansutbildning så lägger du mycket tid på det, tid som du tidigare kanske lagt på att fika med vänner, se på TV mm. Istället för att säga att du inte hinner umgås eller inte ha råd med x och y säg istället att ”just nu prioriterar jag inte…..”. Ord gör skillnad både utåt och inåt, välj varsamt hur du uttrycker dig för din egen skull. Välj även varsamt vilka du väljer att umgås med, under vissa perioder kanske inte alla dina gamla vänner är lämpliga för dig om de inte stöttar dig i din personliga resa.

Tid för reflektion

Jag tar upp det här ämnet, hållbar livsstil, då och då för jag tycker det är så viktigt, viktigt med tid för reflektion över vilka val vi gör, hur vi bygger vår tillvaro. Gör medvetna val som är dina, som du har kommit fram till annars får du följa någon annas karta. I min digitala kurs Epic Lifestyle Member får du metoder och verktyg för att hitta till ditt bästa jag, en resa som bitvis kräver en hel del av dig men det är det värt, jag lovar!

Vad är ditt nästa steg?

Bilden här ovan tog jag imorse på min promenad med vovven, han och jag är i stugan ensamma ett dygn för att fokusera tankarna, skriva och planera. Tid för reflektion helt enkelt. Tid för att se över om de val jag har gjort för hösten är hållbara och om passar de in i mina övriga livsstil.

Vädret är lite grått idag så vi har till och med tänt en brasa i kaminen, väldigt mysigt.

Jag önskar dig en fortsatt epic vecka och hör gärna av dig med dina tankar och reflektioner.

Sophie

www.epiclivingsweden.com