I veckan var jag på ett riktigt ”kändis event” och gick på röda mattan, gästerna var ett par hundra av Sveriges mest framgångsrika inom sitt område. Värd var Alexander Pärleros från Framgångspodden som firade releasen av Framgångsboken, jag var där som en i teamet bakom boken och Framgångspodden VIP. Tema framgång med andra ord!

Vad är framgång för dig? brukar Alexander fråga sina gäster.

Av de drygt 200 gäster som deltagit i podden kan jag inte minnas att någon enda har svarat att materiell status och pengar är synonymt med framgång. Det betyder inte att de inte uppskattar sina ekonomiska framgångar, fina kläder, resor etc men det är inte det som ger dem en framgångskänsla. Visst, det är ju lätt att säga att inte pengar betyder något när man har miljoner på banken, de förstår de flesta av dem också. Pengar har ofta varit en drivkraft i starten, särskilt för många av entreprenörerna i den här skaran.  De flesta har byggt sin karriär från noll, ofta utan stöd från familj eller vänner. För andra handlar det om revansch, om att göra skillnad i samhället, utöva sitt stora intresse, sin sport osv.

Pay it forward

När jag får möjlighet att i min podcast, Epic Lifestyle podden, intervjua framgångsrika personer eller när jag lyssnar på Framgångspodden så är gästernas budskap ofta att de vill dela med sig, ”pay it forward”, de är generösa med sin tid, sina råd, sitt engagemang och de deltar på olika sätt i välgörenhets projekt. Något som är extra glädjande är att jag märker att många av de som är unga, 20+, redan från starten av karriären har med sig ”pay it forward” tanken och de bygger sina karriärer så att det kan göra både och. Det känns verkligen hoppfullt!

Podcast gäster som får mest positiv feedback är de som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet utan att hela tiden framhäva sig själv. Den som ger får också mest tillbaka.

Du blir som du umgås

Något som slog mig på eventet var att det var en otroligt skön och avslappnad stämning, det var ingen som behövde hävda sig, visa upp sig eller se ner på någon annan. Det här var ju Alexanders gäster och han är en varm och öppen person som attraherar likasinnade vilket också bekräftar att det är otroligt viktigt att välja sin närmaste krets noggrant. Du blir som du umgås!

För att summera så vill jag tipsa dig om att:
– dela med dig utan att räkna med att få något tillbaka
– pengar är en framgångsfaktor av många men det fyller inte ditt inre med något högre syfte
– välj noga vilka fem personer du umgås mest med, inkluderat dina kollegor
– läs eller lyssna på Framgångsboken

Önskar dig en epic och framgångsrik dag!

Sophie